mandag den 8. april 2024

Pressemeddelelse

Så er festen forbi … igen


Per Kristensen Band genudgiver meget omtalt og for længst udgået kultalbum fra 1995


30 år er gået, siden Per Kristensen Band gav deres debutkoncert, og det markeres med en kærkommen genudgivelse af bandets første og eneste album, Så er festen forbi, fra 1995. Eller rettere ni af sangene derfra og endda på vinyl for første gang.


Dengang de fire gæve musikere – Per Kristensen, Aske Jacoby, Morten Lindberg alias Master Fatman og Martin Kongstad – i midten af 1990’erne indtog den hyggelige Café Bankeråt i Nansensgade i København, blev det starten på et lille eventyr, som allerede året efter resulterede i et Grammy-nomineret album. For næppe var koncerten slut, før rygtet om den på mange måder specielle debutoptræden løb som en steppebrand i hovedstaden: Var der stadig sangskrivere, som havde noget på hjerte, og som så verden fra den lille mands perspektiv?


Sange med titler som Langtidsledig, Skilsmissensangen og Henne på Fabrikken, var ikke hverdagskost. Selv om flere havde forsøgt at afskrive den socialrealistiske sangskrivning op igennem de på mange måder overfladiske 1980’ere og ind i de ironiske 1990’ere, havde Så er festen forbi sin berettigelse. Uagtet mange hørte Per Kristensen Band som et ironisk orkester, var sangene, trods deres humoristiske indslag, ramme alvor.


Og relevante er de stadig – på vej mod midten af 2020’erne – hvor uligheden i Danmark kun er blevet større, og hvor gabet mellem de få, der har meget, og de mange, der har intet eller kun lidt, er vokset. Flere end nogensinde før i moderne tid er fattige, mistrivselen trives som skimmel i nybygget spekulationsbyggeri, og lægerne udskriver diagnoser til de unge, som var det en olympisk disciplin.


Med andre ord er Per Kristensen Band evigt aktuel. Der er brug for deres sange. De gamle, der ikke har kunnet fås i alt for mange år, og Pers nye, der ligger lunt ude i fremtiden og venter.

Foreløbig gælder det lp’en Så er festen forbi, der udkommer fredag den 24. maj 2024 med følgende ni sange:


Side 1: Afsted afsted / Rocker Marlene / Kristiane / Langtidsledig

Side 2: Henne på fabrikken / Udlængsel / Skilsmissesangen / Rejsende i kærlighed / Hadsten


Per Kristensen Band bestod af Per Kristensen (guitar, sang), Aske Jacoby (guitar), Morten Lindberg (bas) og Martin Kongstad (trommer), og på lp’en medvirker endvidere Nanna Lüders (sang) og Dan Hemmer (orgel).


Albummet er produceret af Aske Jacoby og mastereret af Flemming Hansson, og udkommer i 140 g sort vinyl-LP i gatefoldcover med linernotes af Kresten Osgood, sangtekster samt live- og studiebilleder.


Horizon Records DK. HZ01LP.


SONY Music Entertainment (Denmark) A/S.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar